Metoda sous-vide polega na przygotowywaniu potraw, które zamykane próżniowo w specjalnych foliowych torebkach, umieszczane są w kąpieli wodnej lub parowej. Temperatura w trakcie przygotowania jest precyzyjnie kontrolowana oraz niższa od temperatury stosowanej w tradycyjnym gotowaniu. Proces ten jest znacznie dłuższy, potrafi trwać nawet do 48 godzin.
Dużym atutem urządzenia jest jego wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7.
Temperatura regulowana jest w zakresie od 25°C do 90°C z dokładnością do 0,1°C.
Urządzenie przeznaczone maksymalnie do 20 litrów wody.
Wydajność cyrkulacji: maksymalnie 8l/min.
Na urządzeniu zamontowano łatwy w obsłudze ekran zawierający informacje o temperaturze oraz czasie pracy.
Cyrkulator posiada system bezpieczeństwa, który automatycznie wyłącza urządzenie po wyjęciu go z naczynia kuchennego z wodą.
Istnieje możliwość sterowania urządzeniem za pomocą modułu Wi-Fi z wykorzystaniem aplikacji mobilnej dla urządzeń z systemem operacyjnym iOS oraz Android. Dodatkowo aplikacja wyposażona została w ponad 600 przepisów, dzięki czemu użytkownik ma możliwość obliczyć idealny czas i temperaturę dla wybranej potrawy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.