Oferowany zestaw do kebaba umożliwi perfekcyjne przygotowanie potraw serwowanych w punktach gastronomicznych, restauracjach czy barach. Zapewni szybką i kompleksową obsługę klienta. Profesjonalne urządzenia wykonane są z wysokiej jakości materiałów, dzięki czemu posiadają certyfikat zgodności CE - potrzebny dla sanepidu.
Grill zasilany jest gazem ziemnym lub gazem z butli. Zaprojektowany został z dbałością o szczegóły. Cztery wydajne palniki opiekają mięso na szpikulcu obracanym przez niezawodny dwukierunkowy silnik nawrotny prądu przemiennego. Obudowa ze stali nierdzewnej chroni urządzenie przed uszkodzeniami mechanicznymi i korozją.
Profesjonalne urządzenie gastronomiczne do grillowania mięsa przystosowane zostało do GZ 50 (gazu ziemnego). Oznaczenie GZ 50 odpowiada obecnemu oznaczeniu gazu ziemnego G-20.
W zestawie są dodatkowe dysze do gazu propan butan, więc można go szybko przystosować do gazu z butli.
Stawiając na pierwszym miejscu bezpieczeństwo kebab został wyposażony w zawór bezpieczeństwa. W przypadku zgaśnięcia płomieni w elementach grzejnych, zawór bezpieczeństwa automatycznie odcina dopływ gazu.
Dane techniczne zużycia gazu | ||
---|---|---|
Rodzaj gazu | Moc [kW] | Zużycie [m3/godz.] |
G-20 20mbar | 11,12 | 1,156 |
G-20 25mbar | 12,36 | 1,278 |
G-30 30mbar | 11,25 | 0,909 |
G-30 36mbar | 11,80 | 0,908 |
G-30 50mbar | 12,12 | 0,955 |
G-31 37mbar | 11,40 | 0,885 |
Powierzchnia grzewcza dużych rozmiarów oraz możliwość zmiany położenia rożna od elementów grzejnych wpływa na wydajność po przez skrócenie czasu przygotowania mięsa.
W dolnej części urządzenia znajduje się duża taca składająca się z dwóch wyjmowanych elementów na które ocieka tłuszcz. Dzięki czemu w łatwy sposób możemy zachować higienę pracy i utrzymać urządzenie w czystości.
Za pomocą silnika zamontowanego w górnej części urządzenia i podłączeniu do gniazdka (230 V) dostajemy możliwość zmiany kierunku obrotów rożna. Dzięki czemu mięso znajdujące się w urządzeniu równomiernie się upiecze.
Szpikulec o wymiarze 900 mm w łatwy sposób można zdemontować trzymany jest przez górny i dolny mechanizm blokujący. Dzięki czemu możemy jednorazowo nałożyć maksymalnie aż 80 kg mięsa.
4 niezależne pokrętła zamontowane w sztywnej ramie regulują temperaturę grzejnika. Kebab posiada dwa oznaczenia, które informują nas o wielkości płomienia:
- znak przedstawiający duży płomień oznacza normalne grzanie,
- znak przedstawiający mały płomień oznacza mniejsze grzanie.
Specyfikacja produktu | |
---|---|
Nr katalogowy | H226001 |
Stan artykułu | Nowy |
Długość urządzenia | 550 mm |
Szerokość urządzenia | 470 mm |
Wysokość urządzenia | 1150 mm |
Maksymalne ciśnienie gazu | 50 mbar |
Długość rożna | 900 mm |
Wkład mięsa | od 50 do 80 kg |
Moc urządzenia | 12 kW |
Zasilanie grilla | Gazowe G-20 (GZ50) lub propan-butan |
Zasilanie silnika | 230 V |
Długość kabla | 165 cm |
Wielkość paczki (DxSxW) | 600 x 585 x 1115 mm |
Waga paczki | 35 kg |
Profesjonalny, elektryczny nóż do kebaba idealnie nadaje się do punktów gastronomicznych, które mają w swojej ofercie produkty oparte na kebabie. Nóż jest w stanie pokroić do 60 kg mięsa na godzinę, więc sprawdzi się w każdym stoisku z kebabem.
Obsługa noża jest dziecinnie prosta: do włączania służy przełącznik z automatycznym odbijaniem, aby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo dla użytkownika.
Nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej AISI 304, a w komplecie znajdują się dwa noże: jeden z gładkim ostrzem, drugi z ostrzem ząbkowanym (piła).
Nóż posiada wygodną precyzyjną regulację grubości cięcia w zakresie od 0 do 8 milimetrów.
Regulacja odbywa się za pomocą pokrętła umieszczonego na głowicy urządzenia. Dostęp do tego pokrętła jest na tyle łatwy, że grubość cięcia można regulować płynnie jednym palcem.
Specyfikacja produktu | |
---|---|
Nr katalogowy | H267240 |
Stan artykułu | Nowy |
Szerokość urządzenia | 113 mm |
Głębokość urządzenia | 173 mm |
Wysokość urządzenia | 194 mm |
Średnica noża | 100 mm |
Prędkość obrotowa | 2600 obr/min |
Grubość cięcia | 0 - 8 mm |
Waga urządzenia | 1,4 kg |
Wymiary paczki | 230 x 180 x 265 mm |
Waga paczki | 1,65 kg |
Długość kabla | 250 cm |
Zasilanie | 230 V |
Grill kontaktowy to urządzenie gastronomiczne służące głównie do podgrzewania i opiekania bułek do hot dogów. Nada się także do przypiekania warzyw, mięsa, chleba i wielu innych produktów spożywczych. Dzięki dwóm strefom grzewczym (górnej i dolnej) bułki opiekane są równo mierne z dwóch stron.
Opiekacz osiąga maksymalną temperaturę (300°C) w krótkim czasie. Wysokiej jakości żeliwo ryflowane pokryte emalią długo utrzymuje ciepło oraz doskonale przekazuje temperaturę do potrawy.
Obudowa jest wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, którą bardzo łatwo konserwować oraz utrzymać w czystości. Żeliwne płyty grzewcze pokryte są warstwą emalii zapobiegającej przywieraniu. Grill posiada izolowany termicznie uchwyt. Urządzenie stoi na 4 antypoślizgowych nóżkach.
Niezwykle łatwa i intuicyjna obsługa za pomocą termostatu z płynną z regulacją temperatury do 300°C na dwóch płytach grzewczych. Dzięki doskonałym żeliwnym płytom grzewczym, które długo utrzymują temperaturę urządzenie jest energooszczędne.
Pokrywa nie opada (pozycja, w której ją zostawimy się nie zmienia), dzięki czemu nie zgniata bułek.
Specyfikacja produktu | |
---|---|
Nr katalogowy | MP1245 |
Stan artykułu | Nowy |
Szerokość urządzenia | 420 mm |
Głębokość urządzenia | 395 mm |
Wysokość urządzenia | 210 mm |
Termostat | Tak |
Zakres temperatury | 0-300°C |
Płyty grzewcze | 2 |
Wymiary strefy grzewczej | 340 x 210 mm |
Moc urządzenia | 2200 W |
Zasilanie silnika | 230 V |
Długość kabla | 150 cm |
Wielkość paczki (DxSxW) | 430 x 400 x 250 mm |
Waga paczki | 19 kg |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.