Pistolet wędzarniczy SMOKING GUN sprawia, że serwowane dania nabierają wyjątkowego smaku i aromatu. Kompaktowe i poręczne urządzenie, wykonane z solidnego tworzywa pozwala na eksperymenty i tworzenie kulinarnych kreacji przy bardzo niskich kosztach. Za sprawą pistoletu wędzarniczego SMOKING GUN dodawanie aromatycznego dymu i dostosowanie jego intensywności do poszczególnych potraw jest łatwe oraz szybkie, a przede wszystkim pozwala na wykończenie dań gotowanych metodą Sous Vide, gdzie produkty nie mają bezpośredniego kontaktu z ogniem. Wybór materiałów palnych zależy tylko od wyobraźni kucharza. Oprócz zrębków zapachowych można użyć również herbaty, ziół, przypraw a nawet siana czy suszonych kwiatów. Jest to alternatywa dla tradycyjnej metody wędzenia. Wystarczy wypełnić komorę palenia wybranymi zrębkami zapachowym, umieścić pistolet w okrytym folią spożywczą pojemniku z żywnością i uruchomić. Aromatyczny dym można dodawać nie tylko do potraw, lecz także do płynów, np. wody, która po zamrożeniu daje aromatyczne kostki lodu.- Wyjmowana komora spalania - Regulowana prędkość wiatraka - Zintegrowany stelaż
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.