wszystkie kategorie
0
Strona główna1 » Obróbka termiczna2 » Piece konwekcyjno-parowe3 » Piec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 Senses

Dodatkowe opcje przeglądania

Kategorie

Kontakt

  • GaleriaGastro.pl
    ul.Bugajska 37
    42-208 Częstochowa, POLAND
    kontakt@galeriagastro.pl
    NIP: 949-182-92-66
  • E-mail:kontakt@galeriagastro.pl
  • Telefon503 508 200
  • Godziny działania sklepupn.-pt.: 8.00 - 16.00
    sob.: 8.00 - 14:00
Piec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 SensesPiec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 Senses
Piec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 SensesPiec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 Senses

Piec Rational SCC 61G konwekcyjno-parowy na gaz, Self Cooking Centere 5 Senses

Rational
Rational

Producent: Rational

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 5 dni

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: SCC61G

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Gwarancja: 24 miesiące

Cena brutto: 42 990,00 zł

Cena netto: 34 951,22 zł

dodaj do schowka
Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Profesjonalny Piec konwekcyjno-Parowy Typ 61 GAZ
SELF COOKING CENTER RATIONAL

Wersja gazowa o pojemności 6 x GN 1/1

KUPUJESZ OD OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA FIRMY RATIONAL

alt

 

Piec Konwekcyjno-Parowy Self Cooking Center Typ 61 GAZ to stacjonarne urządzenie z indywidualnymi rozwiązaniami. Oferowany piec to Mercedes w swojej klasie. Zastosowanie najnowszych technologii przez wykwalifikowaną kadrę inżynierów zaowocowało zbudowaniem niewielkiego kompaktowego urządzenia umożliwiającego realizację wielkich zadań.

Piec zapewnia jednoczesną obróbkę różnorodnych potraw w tym samym czasie. Potrawy podczas pieczenia poddane kombinacji pary i suchego powietrza zachowują swój aromat, barwę nie tracą witamin i minerałów oraz swojej masy. Duża wydajność umożliwia przygotowania od 30 do 100 potraw w ciągu dnia.

Dla komfortu i higieny pracy urządzenie wyposażone jest w funkcję automatycznego czyszczenia.

alt


Zastosowanie

Piec posiada nieograniczone możliwości pieczenia dzięki czemu zaspokoi potrzeby najbardziej wymagających klientów. Dzięki swojej funkcjonalności zastępuje wiele tradycyjnych urządzeń. Zastosowanie nowoczesnej technologii umożliwia wprowadzenie ponad 1200 programów gotowania z których każdy może zawierać 12 etapów.

 

Urządzenie posiada trzy podstawowe tryby pracy:

Tryb pary umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 30°C do 130 °C, dzięki czemu potrawy możemy poddać następującym procesom; gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, dogotowywanie, pęcznienie, gotowanie w próżni, rozmrażanie oraz konserwowanie.

Tryb gorące powietrze umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 30 °C do 300 °C, dzięki czemu możemy piec, smażyć, grillować, zapiekać i glazurować potrawy.

Tryb para i gorące powietrze to kombinacja, która wytwarza wilgotno gorący klimat zapobiegający wysychaniu potraw. Ten tryb umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 30 °C do 300 °C, dzięki czemu możemy piec i wypiekać potrawy.

Wszystkie tryby przygotowania potraw posiadają dodatkowe funkcje do stosowania których wymagane jest zapoznanie się z zasadami działania pieca.

Panel sterowania i obsługa

Za pomocą dużego i czytelnego panelu sterowania możemy intuicyjnie sterować wszystkimi funkcjami pieca. Podczas gotowania potraw na kolorowym, dotykowym ekranie TFT wyświetla się aktualny proces oraz przewidywany przebieg przyrządzania.

Korzystając z funkcji iCC- i Cooking Control kucharz nie musi martwić się że potrawa zostanie źle upieczona, wystarczy, że wybierze jaki końcowy efekt chce otrzymać. Inteligentny system kontroluje wszystkie parametry gotowania począwszy od temperatury po przez wilgotność i cyrkulację powietrza, dzięki czemu finalny produkt zaspokoi wymagania każdego szefa kuchni.

Funkcja iLC- i Level Control optymalizuje wykorzystanie komory roboczej a jednocześnie skutecznie oszczędza czas i energię. Za jej pomocą możemy gotować różne potrawy w jednym cyklu pracy.

System posiada szereg zaprogramowanych receptur, które stanowią tajemnicę firmy i dostępne są w każdym produkcje Self Cooking Center. Urządzenie zapamiętuje wprowadzone receptury i umożliwia ich modyfikację w celu dążenia do doskonałości. Dzięki tej funkcji nawet niedoświadczony personel może wczytać zapisaną recepturę i upiec najsmaczniejszą potrawę.

Bezpieczeństwo i higiena

Dla poprawy higieny piec posiada ręczny spryskiwacz, za pomocą którego umycie komory lub dodania wody do potraw jest banalnie proste.

Urządzenie jest w pełni z automatyzowane nad wszystkimi elementami pieca narażonymi na zanieczyszczenie podczas pieczenia czuwa system diagnostyczny Efficient Care Control, który informuje na bieżąco o stanie urządzenia. W przypadku znacznego zabrudzenia wyświetlany jest komunikat informujący o konieczności umycia pieca. Oferowany piec posiada 7 poziomów czyszczenia w tym mycie i pielęgnację bez nadzoru, również w nocy.

 

Złącze USB umożliwia w każdej chwili pobranie z pieca informacji na temat kontroli HACCP oraz transfer receptur i aktualizację oprogramowania. Analiza HACCP ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przed ryzykiem wystąpienia niepożądanych bakterii podczas przebiegu wszystkich etapów gotowania.


Wykonanie

Piec Konwekcyjno-Parowy Self Cooking Center to wysokiej klasy urządzenie gastronomiczne. Powstało z wysokojakościowych, solidnych materiałów, dzięki czemu może być intensywnie eksploatowane i to przez długie lata.

Niewielkich rozmiarów urządzenie jest w stanie pomieścić aż 6 pojemników 1/1 GN. W odróżnieniu od innych modeli pieców Self Cooking Center model 61 GAZ posiada podłączenie gazowe.

Wewnątrz komory znajduje się wzdłużny układ prowadnic, który zapewnia korzystanie z pojemników 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN.

 

Okap - opcja dodatkowa

Podczas montażu pieców konwekcyjno-parowych musimy pamiętać o podłączeniu wentylacji. W modelu Self Cooking Center Typ 61 GAZ istnieje możliwość zamówienia dedykowanego okapu montowanego na urządzeniu. W okapie zastosowano nowoczesną technologię odprowadzania oparów, dzięki czemu doprowadzanie wentylacji z zewnątrz do urządzenia jest zbędne.

UltraVent Plus
Poza technologią kondensacyjną UltraVent, UltraVent Plus jest wyposażony w specjalną technologię filtracyjną. Dzięki temu neutralizuje powstawanie oparów typowych dla grillowania, pieczenia. Okapy Rational umożliwiają wyeksponowanie pieców Dzięki temu można instalować urządzenia RATIONAL także w krytycznych miejscach – na przykład w strefach wyeksponowanych.

Drzwi

Struktura drzwi jest niepowtarzalna. Zastosowanie nowoczesnych materiałów, które nie absorbują ciepła pozwala zaoszczędzić dodatkowo 10% kosztów energii.

Trzy wytrzymałe szyby zamontowane są w sposób umożliwiający ich demontaż. Umycie szyb jest banalnie proste, co sprawia że potrawy będą zawsze dobrze widoczne.

Konstrukcja zawiasów sprawia, że drzwi otwierają się na lewą stronę.

Odprowadzanie tłuszczu

Podczas pieczenia z potraw wydobywa się uciążliwy tłuszcz, który zanieczyszcza powietrze. Za idealnie czyste powietrze w oferowanym piecu odpowiada centralny system odprowadzania tłuszczu. Zastępuje on filtry powietrza, których wymiana w tego typu urządzeniach była uciążliwa i kosztowna.

 

Tłuszcz z komory odprowadzany jest do pojemników zbiorczych, których wymiana jest bezpieczna i prosta nawet podczas użytkowania pieca. Zintegrowany odpływ tuszczu dostępny jest jako opcja dodatkowa z orygilnalną podstawa pod piec nr produktu (UG II lub US IV).

Cyrkulacja powietrza

Sterowanie systemem cyrkulacji powietrza odbywa się za pośrednictwem napędu, który w zależności od rodzaju potrawy dopasuje kierunek i prędkość strumienia powietrza tak aby była idealnie ugotowana. W przypadku otwarcia komory ten sam system w jednym momencie blokuje napęd. Wpływa to na bezpieczeństwo i zapobiega wydobywaniu się ciepła i pary z urządzenia.

Generator świeżej pary

Wysokowydajny generator świeżej pary zapewnia najwyższą jakość gotowanych potraw. Precyzyjnie ustawia temperaturę i nasycenie pod kątem danej potrawy. Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań sprawia, że nie trzeba mieć stacji rozmiękczania wody aby korzystać z generatora pary ponieważ posiada automatyczne odkamienianie.

Czujnik temperatury

6 czujników temperatury w komorze pieca wraz z sondą termiczną, wyposażoną w pięć czujników posiada automatyczną korekcję błędu przy nieprawidłowym wkłuciu przyrządem w potrawe. Sonda odpowiada za precyzyjne określenie temperatury produktu i jej najzimniejszego punktu. Dzięki temu nasze potrawy będą zawsze idealnie upieczone.

 

Wyposażenie dodatkowe (opcjonalnie)

Piec Konwekcyjno-Parowy Self Cooking Center Typ 61 GAZ za pomocą dodatkowego wyposażenia zastępuje pracę wielu tradycyjnych urządzeń gastronomicznych takich jak: piekarniki, trzony kuchenne, patelnie, grille itp.

Taca do grillowania i pieczenia
Taca ma podwójne zastosowanie z jednej strony posiada płaską powierzchnię i możemy piec produkty takie jak pizza i różnego rodzaju pieczywa, z drugiej strony powierzchnia ryflowana idealnie grilluje ryby, warzywa i inne potrawy.

Ruszt w kratkę i paski Podobnie jak taca ruszt można wykorzystać na dwa sposoby z jednej strony znajduje się wyprofilowana kratka a z drugiej paski, które nadadzą grillowanym potrawom niesamowity wzór. Ruszt posiada potrójną wytrzymałą na temperaturę warstwę ochronną, dzięki czemu może być intensywnie eksploatowany przez długie lata.

Blacha do smażenia i pieczenia Blachy do smażenia i pieczenia zostały wykonane z aluminium, dzięki czemu w łatwy sposób przewodzą ciepło a tym samym charakteryzują się niezwykłymi właściwościami, które zapobiegają przywieraniu.

Multibaker Multibaker to specjalnie wyprofilowana taca pokryta teflonem, która idealnie nadaje się do przygotowania dużej ilości potraw takich jak placki, jaja sadzone itp.

CombiFry ComboFry koszyk w kształcie brytfanny umożliwia przyrządzanie frytowanych potraw takich jak frytki, paluszki rybne itp. bez dodatku tłuszczu.

 

Combi - Duo

W przypadku ograniczonego miejsca w kuchni firma Rational oferują jako opcję dodatkową nowe rozwiązanie. Dzięki kombinacji ustawienia dwóch urządzeń jednego na drugim oszczędzamy powierzchnię a jednocześnie możemy przyrządzać dania w różnych trybach. Używając górnego panelu sterowania można zarządzać dolnym urządzeniem.

Montaż i serwis

Oferujemy profesjonalny montaż w cenie urządzenia oraz własny serwis urządzeń Self Cooking Center.

 
 
Specyfikacja produktu
Nr katalogowy SCCB61 GAZ
Stan artykułu Nowy
Materiał obudowy Stal szlachetna
Wysokość łączenia
z zabezpieczeniem
przeciwpyłowym
1.012 mm
Elektryczna moc
przyłączeniowa
0,3 kW
Przyłącze do sieci
elektrycznej
1x16 A
Zabezpieczenie
bezpieczniki
1x16 A
Maksymalne obciązenie
cieplne
13 kW
Moc w trybie Gorące powietrze 13 kW
Moc w trybie Para 12 kW
Dzienna ilość porcji 30 - 100
Długość przewodu
ręcznego spryskiwacza
90 mm
Średnica przyłącza gazu 3/4"
Średnica przyłącza wody 3/4"
Odpływ wody DN 50
Ciśnienie wody 150 - 600 kPa / 0,15 - 6 Mpa
Pojemność 6 x 1/1 GN
Szerokość urządzenia 847 mm
Głębokość urządzenia 776 mm
Wysokość urządzenia 782 mm
Wzdłużny układ prowadnic 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN
Zakres temperatury od 30 do 300 °C
Waga 123 kg

W skład zestawu wchodzą:

  • Piec konwekcyjno-parowy
  • Zestaw startowy chemii czyszczącej
    8 x Care-Tabs
    16 x Reiniger-Tab
  • Dowód zakupu - paragon/faktura VAT
  • Instrukcja obsługi
  • Gwarancja

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Newsletter
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Płatności
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl